Wat betreft privacy maken we de afgelopen weken een roerige tijd door. Zo begon de discussie toen bleek dat het sociale netwerk Path met haar applicaties de adresboeken van smartphones kopieert naar haar servers. Hierin was Path echter niet de enige want bijvoorbeeld ook Twitter maakte zich schuldig aan deze handelswijze. Facebook maakt het er echter allemaal niet beter op, nu blijkt dat het bedrijf je SMS-berichten uitleest.

Althans, Facebook wordt ervan beschuldigd dat de native applicaties gedurende een periode SMS-berichten hebben uitgelezen. Volgens de klokkenluider, de Sunday Times, zou Facebook inmiddels ook toegegeven hebben dat dit inderdaad het geval was. Facebook zou dit hebben gedaan om zich voor te bereiden op de invoering van haar eigen berichtendienst.

In een reactie tegenover ZDNet heeft een Facebook-woordvoerder echter aangegeven dat SMS-berichten niet worden uitgelezen en dat de berichtgeving van de Sunday Times volledig uit de lucht is gegrepen. Echter, zo merkt deze persoon op, heeft de Facebook-applicatie op Android wel toestemming nodig om SMS-berichten te lezen en schrijven.