1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Facebook gaat mogelijk achter personen en bedrijven aan die de wachtwoorden van werknemers of sollicitanten vragen. De socialmediawebsite dreigt namelijk met een rechtszaak tegen iedereen die daarnaar vraagt.

In een verklaring laat Facebook weten dat het "actie onderneemt tegen iedereen die de privacy van een Facebook-gebruiker in gevaar brengt". Contact met overheidsinstellingen of het zetten van juridische stappen worden hierbij niet gemijt. Volgens Facebook overschrijdt het vragen of delen van iemands wachtwoord de gebruikersovereenkomst van de website. Facebook stelt dat het vragen van het wachtwoord, het bekijken van het profiel en vervolgens op grond daarvan een persoon niet aannemen, gezien kan worden als discriminatie.

Facebook maakt dit statement nadat recent bleek dat er werd gevraagd om Facebook-wachtwoorden van sollicitanten. Volgens velen zou dit een ernstige inbreuk zijn op de privacy van medewerkers en sollicitanten. Ook Facebook deelt deze mening en doet op basis hiervan een uiting richting de bedrijven die om wachtwoorden vragen.