Het gebruik van de mobiele versies van Facebook is populair onder de Amerikanen. Voor het eerst in de geschiedenis wordt Facebook meer gebruikt via mobiele websites en apps dan de klassieke website.

Dit blijkt een onderzoek van het onderzoeksbureau comScore. De laatste nieuwtjes die nog even in bed worden gecheckt of de berichtjes tijdens bijvoorbeeld de lunch hebben er voor gezorgd dat de gemiddelde tijd die een gebruiker op de mobiele site of een app doorbrengt is gestegen naar 441 minuten per maand. Het gebruik van de klassieke website is echter blijven steken op een gemiddelde tijd van 391 minuten. Dit nieuws is echter iets waar Facebook niet al te blij mee is.

Op de klassieke website worden er namelijk per pagina zo’n vier tot zeven advertenties getoond. In de mobiele versies van het sociale netwerk zijn dit er echter maar een paar per dag. Dit betekent dus dat Facebook een stuk minder inkomsten zal genereren uit advertenties, wanneer het mobiele bezoeken betreft. Dit heeft zelfs zo’n grote betrekking op de inkomsten, dat Facebook haar investeerders afgelopen week op de hoogte heeft gesteld van het nieuws.