2min

Het recentelijk verschenen Diablo III breekt alle verkooprecords. Game ontwikkelaar Blizzard zegt dat het in de eerste week na de lancering 6,3 miljoen exemplaren van het spel heeft verkocht. Daarvan gingen er de eerste 24 uur een ongekend hoog aantal van 3,5 miljoen over de toonbank.

Met deze resultaten is Diablo III een van de best verkopende game pc-game ooit. Gamers die een World of Warcraft Annual Pass hebben aangeschaft, zo’n 1,2 miljoen gamers, kunnen Diablo III gratis downloaden. Deze mensen zijn niet bij de 6,3 miljoen verkochte exemplaren opgeteld. Volgens Blizzard logden 4,7 miljoen gamers in op de servers van de ontwikkelaar op de lanceringsdag.

Mike Morhaime, een van de oprichters van Blizzard, laat weten dat hij zeer blij is dat miljoenen mensen wereldwijd in de rij staan om de game te kopen. Tevens benadrukt hij dat hij het spijtig vindt dat gamers problemen hebben met het inloggen op de servers. Hij herhaalt de eerdere verklaring dat het bedrijf er alles aan doet om het speelplezier te verbeteren.

Hoewel Diablo III fantastische resultaten heeft weten te boeken, hebben sommige games betere verkoopresultaten. Modern Warfare 2 ging op de dag van lancering in 2009 4,7 miljoen keer over de toonbank in het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Black Ops verbrak dat record een jaar later door 5,6 miljoen exemplaren te verkopen. Modern Warfare 3 werd op de lanceerdag 6,5 miljoen keer verkocht en is daarmee voorlopig de best verkochte game op de lanceerdatum. Een kanttekening hierop: de genoemde games zijn op meerdere platformen verkrijgbaar. Diablo III is alleen beschikbaar op de pc.