2min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder deze week lieten we al weten dat de kans groot was dat Diablo III vandaag tijdens de World Invitational in Parijs zal worden aangekondigd. En nu is het zover, Blizzard heeft zojuist tijdens zijn persconferentie, Diablo III officieel aangekondigd.

De aankondiging begon met een een akoestische uitvoering van de Diablo-thememuziek, gevolgd met de allereerste trailer. De trailer wordt ondersteund met een voice-over die op een onheilspellende manier aankondigde wat we van de game kunnen verwachten, zoals de vele veldslagen verwerkt in donkere en geheimzinnige thema’s.

Na de trailer betrad lead-designer Jay Wilson het podium om meer over de game te vertellen. Diablo III zal op visueel gebied veel op StarCraft II gaan lijken, dat eveneens vorig jaar tijdens de World Invitational werd aangekondigd. De game-engine zal dus iets zwakker ogen. Blizzard heeft opzettelijk niet voor zeer realistische graphics gekozen omdat daarvoor high-end pc’s vereist zijn.

Diablo III zal een co-opmultiplayermode gaan bevatten, en dat de omgeving tijdens de gevechten erg belangrijk zullen zijn blijkt maar weer eens toen Blizzard enkel beelden ervan liet zien. Daarop was te zien dat de omgeving nog meer verwoestbaar is dan ooit tevoren. Naast de Barbarian die als klasse in de action-RPG werden getoond, onthulde Wilson nog een nieuwe klasse, de Witch Docter. De focus van deze nieuwe klasse ligt op het bezitten van dieren en het beïnvloeden van de gedachte van de tegenstanders.

Voor meer beeldmateriaal en informatie kun je op de officiële site van Diablo III terecht.