1 min

Uit een document van de FCC blijkt dat er een nieuw PlayStation 3-model op komst is. Het zou gaan om een Super Slim-model. Sony bracht eerder al een kleinere versie van de PlayStation 3 uit, maar zou dit trucje mogelijk nog eens herhalen.

Volgens Eurogamer zal het nieuwe PlayStation 3-model tijdens de Gamescom in Keulen worden aangekondigd. De Gamescom wordt gehouden van 15 tot 19 augustus en Sony houdt van te voren traditiegetrouw een persconferentie. Eurogamers’ veronderstellingen lijken dan ook aannemelijk.

De ‘Super Slim’-versie van de PlayStation 3 bevat een Bluetooth 2.0+EDR-module en een 802.11 b/g-antenne. Beide onderdelen zijn ook in het huidige model terug te vinden. Toch lijkt het er op dat Sony ook nieuwe onderdelen zal doorvoeren omdat er ook een debug-model wordt gekeurd door de FCC. Normaal gezien wordt er enkel een debug-model ontwikkeld wanneer er veranderingen in de hardware zijn gemaakt. tijdens de Gamescom zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over het bestaan van deze console.