1 min

Sony heeft vannacht de nieuwe versie van de PlayStation 3 gepresenteerd. In een officieel blog heeft het bedrijf aangegeven dat de nieuwe versie 20 procent kleiner en 25 procent lichter zal zijn dan de huidige Slim-versie.

Voorafgaande aan de Tokyo Game Show Sony heeft Sony laten weten dat de PlayStation 3 Super Slim in drie varianten op de markt zal verschijnen, waarbij het verschil hem zit in de opslagruimte: 250 GB, 500 GB en 12 GB flash-opslag. Vanaf 25 september zal de 250 GB-versie voor 270 dollar in de winkel liggen, dit is inclusief de game Uncharted 3: Drake’s Deception, één controller en een waardebon van 30 dollar voor digitale content voor de game DUST 514.

De 500 GB-variant zal pas vanaf 30 oktober in de winkel liggen. Deze zal samen in een bundel met Assassin’s Creed III in de schappen liggen. Vanaf 28 september wordt de 500 GB-variant in Europa verwacht tegen een prijs van 299 dollar.

Voorafgaande aan de presentatie van de PlayStation 3 Super Slim deden ook geruchten over een versie met 12 GB flash-opslag de ronde. Hierover heeft Sony niet gesproken, maar Techradar wist te melden dat er ook een variant met 12 GB aan flashgeheugen beschikbaar komt. Deze zal uitgebreid kunnen worden met een externe harde schijf die Sony tegelijkertijd met de console uit gaat brengen. Deze variant gaat op 12 oktober uitkomen in Europa en zal 229 dollar gaan kosten.

Update:
Derde variant met SSD geheugen toegevoegd.