In de aanloop naar de lancering van de World of Warcraft-uitbreiding Mist of Pandaria gaat het niet goed met de online game. World of Warcraft blijkt in het tweede kwartaal van 2012 meer dan een miljoen spelers te zijn verloren. Uitgever Blizzard maakte dit nieuws bekend tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers.

Het aantal speler van de online game loopt daarmee hard terug. Blizzard zag een aantal maanden het spelersaantal stabiel op 10,2 miljoen gebruikers balanceren. Begin juli kelderde het aantal echter hard, waarbij het uiteindelijk uitkwam op een aantal van 9,2 miljoen spelers. Blizzard verloor dus bijna tien procent van de World of Warcraft-spelers in dit kwartaal.

De uitgever laat echter weten zich nergens druk om te maken. Een vergelijkbaar scenario zou zich voor hebben gedaan bij de lancering van de vorige uitbreiding; Catalysm. Toen de uitbreiding eenmaal gelanceerd was, steeg het aantal spelers weer aanzienlijk volgens Blizzard. Ditzelfde wordt eveneens verwacht bij de lancering van Mist of Pandaria. Daarnaast verwacht Blizzard tevens dat een deel van de spelers tijdelijk is overgestapt naar Diablo III. Blizzard gaat er van uit dat deze spelers slechts een korte pauze van World of Warcraft nemen.