1 min

Tags in dit artikel

, ,

Blizzard, de ontwikkelaar van de massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) Word of Warcraft, heeft laten weten dat haar spel de grens van elf miljoen leden voorbij is gegaan.

Dit aantal van maar liefst elf miljoen leden is net zoveel als New York City en Chicago samen aan inwoners hebben, of zelfs meer dan de gehele populatie van Griekenland.

Op het moment dat de volgende versie van World of Warcraft, Wrath of the Lich King bijna voltooid is, heeft Blizzard dus laten weten dat er zelfs op dit moment al meer dan elf miljoen ingeschreven leden zijn. Het eerste spel is gelanceerd in november 2004. De eerste uitbreiding hierop, The Burning Crusade, bezit op dit moment het record van snelste verkochte pc-game aller tijden. Dit met maar liefst 2,4 miljoen verkochte spellen in slechts 24 uur. De eerste maand werden van deze versie ongeveer 3,5 miljoen exemplaren verkocht.

Doordat nog niet zo heel lang geleden World of Warcraft ook uitgebracht is in Rusland en Latijns Amerika, is het goed mogelijk dat het aantal leden nog veel verder zal stijgen. Het spel is beschikbaar in acht verschillende talen en wordt buiten Amerika en Europa ook verkocht op het vaste land van China, Korea, Australië, Nieuw Zeeland, Singapore, Thailand, Maleisië, Chili, Argentinië en de regio’s rondom Taiwan, Hong Kong en Macau, liet Blizzard weten.