4 jaar cel voor verwijzen naar illegale content

De Engelsman, Anton Vickerman, eigenaar van de website Surfthechannel,
is veroordeeld tot 4 jaar cel in het Verenigd Koninkrijk. Hij is veroordeeld tot het aanzetten van het inbreuk maken op copyright.

4 jaar cel voor verwijzen naar illegale contentDe website Surfthechannel, inmiddels al sinds mei offline vanwege de rechtszaak, linkten naar populaire films en tv-series die zowel legaal als illegaal werden aangeboden. Surfthechannel deed dus niets anders dan het verzamelen van linkjes naar content elders op internet, Surfthechannel had zelfs geen films of series op de servers van de website staan. Toch is hij nu veroordeeld, niet zozeer voor het linken naar de content, maar voor het aanzetten tot inbreuk maken op content waar copyright op rust.

De website zou op het hoogtepunt meer dan 400.000 bezoekers per dag hebben getrokken en Vickerman zou per maand ongeveer 35.000 pond hebben verdiend met de website middels advertentie-inkomsten, omgerekend zo’n 45.000 euro.

Vickerman is nu door een Britse rechter veroordeeld tot vier jaar cel, nadat hij eerder al door een jury was veroordeeld. Vickerman werd in 2008 al gearresteerd door de politie, zij hadden toen tips ontvangen van de Brise Federation Against Copyright Theft, zeg maar de Engelse variant van Stichting Brein.

Bron:BBC