Afgelopen dinsdag heeft onderzoeksbureau comScore onderzoeksresultaten vrijgegeven van het gebruik van webmaildiensten in Europa over de maand juni van dit jaar. Hieruit valt op te maken dat het webmail gebruik met 14 procent is toegenomen.

Verder valt op te maken uit het onderzoek dat in de maand juni 397,2 miljoen Europeanen online zijn geweest met een gemiddelde van 25,9 uur per persoon. Van deze Europeanen gebruikte bijna 70 procent een webmaildienst. De landen die naar verhouding het meeste gebruik maken van webmaildiensten zijn het Verenigd Koninkrijk en Spanje met respectievelijk 82,7 procent en 79,2 procent, op de voet gevolgd door Nederland met 78,9 procent. De landen waar webmaildiensten momenteel de grootste groei doormaken zijn Ierland met 23 procent en Rusland met 21 procent.

Uit het onderzoek komt ook naar voren wat de populairste webmaildiensten zijn in Europa. Nog altijd is Hotmail de populairste webmaildienst, maar de groei is bij deze dienst het aller laagst. Gmail, de webmaildienst van Google, bezet momenteel de tweede plaats, maar kent een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, de dienst trok 18 procent meer unieke bezoekers. Vervolgens valt een groot gat qua unieke bezoekers naar positie drie, vier en vijf die respectievelijk voor Yahoo!, Mail-Ru en Yandex zijn. Wat opvalt is dat Hotmail- en Yahoo!-gebruikers gemiddeld wel veel langer gebruik maken van hun webmaildienst.