1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acht jaar wordt er al aan gewerkt, maar gisteren was het eindelijk zo ver. De remake van Half-Life genaamd Black Mesa is uitgebracht en gratis te downloaden.

Black Mesa is gemaakt door de community, bevat ongeveer tien uur aan gameplay en is gebouwd met de Source-engine van Valve. De graphics en gameplay zijn compleet opnieuw opgebouwd met de bekende cast van het origineel. Daarnaast krijgen gamers nieuwe maps, mediabestanden en meer.

Het Black Mesa-team kondigde eerder deze maand aan dat de game op 14 september gelanceerd zou worden. Overigens komt er nog een deel twee van Black Mesa aan. "We werken nog hard aan Xen en BMDM", zo laat het team weten, "maar in plaats van wachten tot dat af is, geven we je nu Black Mesa zodra het klaar is."

Het is niet de eerste keer dat er een remake is gemaakt van Half Life. Valve zelf bouwde de game in 2004 opnieuw met de GoldSrc-engine. Echter, de gamingcommunity vond het geheel niet erg indrukwekkend, met als grote kritiek dat niet alles op het gebied van graphics en gameplay uit de Source-engine was gehaald.

Black Mesa is compleet door de fans gemaakt en kan gratis gedownload worden. Het bestand is 3,8 GB groot en staat binnenkort ook op Steam via Greenlight. Een officieel torrentbestand waarmee de game gedownload kan worden, is hier te vinden.