Het lijkt er op dat Facebook nog niet van Myspace af is. Het kleine sociale netwerk heeft namelijk een video gepubliceerd waarin een indrukwekkend redesign van het sociale netwerk te zien is. De video bevestigt eerdere berichten over plannen van Myspace voor een comeback.

De video toont een totaal nieuwe interface van het sociale netwerk, daarnaast is het ook mogelijk om jezelf op te geven als gebruiker wanneer de site live gaat. De video suggereert dat binnen MySpace gebruik kan worden gemaakt van Facebook en Twitter. In de video wordt namelijk naar Facebookvrienden gezocht en wordt er een tweet verzonden vanuit de website. Myspace wil gebruikers vooral aanmoedigen om persoonlijke dingen als foto-albums, video’s en afspeellijsten via te delen. Het blijft vooralsnog onduidelijk of diensten zoals Spotify geintegreerd worden in Myspace. Uit de video valt op te maken dat er foto’s aan afspeellijsten gekoppeld kunnen worden, waarmee je zowel een visuele als een audiovisuele voorstelling aan een evenement kunt geven.

Myspace blijft zich, net als bij het vorige redesign, vooral richten op het audio-gedeelte binnen het sociale netwerk. Zo is er in de video onderin het scherm continu een mediaplayer met de benodigde knoppen te zien. Hoewel het design er bijzonder verzorgd uitziet, blijft het de vraag of, behalve de audio, Facebook en Google+ niet al precies hetzelfde bieden als Myspace. Facebook, Twitter en Google+ zijn op dit moment de gevestigde orde, met vaste gebruikers die waarschijnlijk moeilijk over te halen zijn om te wisselen van een sociaal netwerk omdat hun vrienden nog bij het oude netwerk zitten. Toch kan er wel een kans van slagen zijn voor Myspace, met het nette design in combinatie met de audio-opties, als het zich focust op het binnenhalen van gebruikers die dit waarderen.

Demonstratievideo Myspace