1 min

WhatsApp heeft momenteel last van een wereldwijde storing waardoor het niet mogelijk is om berichten te versturen of te ontvangen. De storing is inmiddels officieel bevestigd door WhatsApp. Ze zeggen ermee bezig te zijn maar hoelang het nog gaat duren is onbekend.

Gebruikers laten ons weten dat WhatsApp al ongeveer een uur niet meer te gebruiken is. Al zijn er ook uitzonderingen sommige gebruikers lijken nergens last van te hebben en kunnen gewoon berichten versturen. Hoe complex of hoe groot de storing is blijft daarom moeilijk vast te stellen als buitenstaander en de informatie van WhatsApp zelf is enorm schaars.

WhatsApp is een berichtendienst die gratis te gebruiken is voor eigenaren van een smartphone. Het maakt gebruik van de internetverbinding van de smartphone en hierdoor ontloopt het de dure SMS-kosten. Het nadeel is alleen dat men afhankelijk is van een derde partij naast de telecomoperator. Een dergelijke storing kan dan ook niet de telecomoperators verweten worden.

UPDATE 20:30:
Inmiddels lijken de servers van WhatsApp weer operationeel te zijn en kunnen er weer berichten verstuurd en ontvangen worden. Wel melden sommige gebruikers dat berichten wat vertraagd worden afgeleverd. Dit zal ongetwijfeld in de komende uren worden opgelost. WhatsApp heeft zelf nog geen mededelingen gedaan of de storing is opgelost.