1 min

Twitter is al enige tijd op een missie om zijn content voor mobiele apparaten uit te breiden. Een nieuwe update aan de iPhone- en Android-applicaties brengen een aantal nieuwe functionaliteiten met zich mee die prima bij deze strategie passen.

De update voor de iPhone- en Android-applicaties brengen onder andere een artikelsamenvatting en contentkaarten met zich mee. De contentkaarten geven een voorproefje van een Twitter-bericht, zonder dat deze geopend hoeft te worden. Wanneer gezocht wordt naar tweets of door tweets gesrolld wordt via de ‘Ontdek’-tab, vindt men deze nieuwe kaarten terug.

Verder zijn de foto’s die gevonden worden via de zoekfunctie nu verplaatst naar bovenin het scherm, dit om er voor te zorgen dat gebruikers makkelijker afbeeldingen van bijvoorbeeld een concert zouden kunnen vinden.

Aan de webgebruikers van Twitter is ook gedacht, zo is er een nieuwe functie in de meer-sectie van de tweets gestopt. Gebruikers kunnen via daar nu een bericht delen met zij die geen lid zijn van de Twitter-gemeenschap.