De berichtendienst van Facebook gaat de directe concurrentie aan met WhatsApp. Momenteel is WhatsApp bij smartphonegebruikers de populairste chatdienst terwijl Facebook Messenger juist op de support van tablet- en desktopgebruikers kan rekenen. Door een nieuwe maatregel wil Facebook ook de smartphonegebruiker definitief voor zich winnen.

WhatsApp is gelimiteerd tot gebruikers met een telefoonnummer. Zo kunnen tabletgebruikers op hun apparaat bijvoorbeeld geen gebruik maken van de dienst. Bij Facebook Messenger ligt dit anders. Gebruikers met een Facebook-account kunnen op vele verschillende apparaten gebruik maken van de chatdienst. Nu kunnen ook mensen zonder een Facebook-account inloggen op de chatdienst van het sociale netwerk.

Dankzij een nieuwe update kunnen Android-gebruikers met behulp van enkel een naam en telefoonnummer inloggen op Facebook Messenger. De update voor Facebook’s chatdienst is momenteel pas in enkele landen beschikbaar, Nederland valt hier niet onder. Facebook maakte echter duidelijk dat de dienst snel naar alle andere landen wordt uitgerold. Het is nog onduidelijk wanneer ook iOS- en Windows Phone-gebruikers kunnen profiteren van de wijziging.

De update is overigens opvallend, gisteren gingen er nog geruchten dat Facebook geïnteresseerd was in de overname van WhatsApp. Deze geruchten heeft Facebook inmiddels ontkracht.