Vanaf woensdag 12 december zal Twitter wereldwijd een update uitrollen om de profielpagina’s van het sociale netwerk meer aanpassingsmogelijkheden te geven.

De nieuwe update geeft Twitteraars voortaan niet alleen de mogelijkheid om een profielfoto te uploaden, maar ook een banner-afbeelding kan worden toegevoegd aan een profielpagina. De banner-afbeelding en profielfoto kunnen getoond worden op PC’s en mobiele apparaten zoals smartphones of tablets. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om een achtergrondafbeelding te uploaden voor je profielpagina.

Op de blog van Twitter wordt gemeld dat wanneer aanstaande woensdag nog geen banner-afbeelding is geupload, er een grijze rechthoek komt te staan. Met andere woorden: Twitter wil dat je gebruik maakt van de nieuwe functionaliteit, want je wordt anders opgescheept met een opzichtig vierkant blok op je profielpagina. Twitter heeft een filmpje uitgegeven dat je op weg moet helpen, wanneer je er niet uitkomt om je profiel aan te passen. De video staat hieronder.