1 min Applications

Facebookers stemmen tevergeefs tegen nieuw beleid

Facebook heeft een poll gehouden onder haar gebruikers, over de nieuwe beleidsvoorwaarden (SRR) omtrent de gegevens die gebruikers op het sociale netwerk plaatsen. Er kon gestemd worden op de oude voorwaarden, of de nieuwe. Eén van de veranderingen in het nieuwe beleid was ook dat het stemrecht van de gebruikers ingetrokken zou worden.

Voor een geldige stemming moest minimaal 30 procent van de gebruikers een stem uitbrengen. Met iets meer dan 650.000 stemmen van gebruikers die meededen aan deze laatste stemronde, blijkt dat de gemiddelde Facebooker totaal niet geïnteresseerd is in het vervlogen stemrecht. De poll ging gisteren dicht en de uiteindelijke uitslag was, hoewel dus ongeldig: 589,141 gebruikers stemden tegen het nieuwe beleid, 79,731 gebruikers stemden voor. Een overweldigende uitslag, maar door de maatstaf die Facebook stelde dus ongeldig.

Facebook heeft als reactie op de uitslag van de poll iedereen die meedeed bedankt voor de deelname. Verder zal het sociale netwerk de resultaten en de daarop volgende stappen binnenkort bekend gaan maken.

Bron:ABC news