1 min

Hoewel het stemmen over de beleidsvoorwaarden van Facebook definitief ten einde is, gaat het sociale netwerk wel de privacy van haar gebruikers verbeteren. Facebook heeft een aantal veranderingen aangekondigd die gebruikers opnieuw een grotere controle geeft over de content die geplaatst wordt op het sociale netwerk.

Er komt een nieuwe functie die gebruikers in staat stelt om een verzoek in te dienen om een foto waarin ze getagd zijn te verwijderen van de site. Ook de tool waar gebruikers mee kunnen aangeven wat anderen wel of niet mogen zien wordt aangepast. Daarnaast krijgen gebruikers meer controle over de apps die ze activeren op de website van Facebook, doordat ze specifiek kunnen aangeven welke content deze apps mogen inzien.

Facebook geeft aan dat de veranderingen worden doorgevoerd om gebruikers meer controle te geven over de content die ze online zetten en om de gebruikers beter te laten begrijpen wat er met deze content kan gebeuren. Sam Lessin, manager Productontwikkeling van Facebook, legt uit waarom Facebook deze veranderingen toepast: "We zijn er van overtuigd dat verrassingen slecht zijn. Als gebruikers verrast zijn, zijn er geen winnaars."