1 min

Facebook speelt met de gedachte om gebruikers berichten naar het Postvak van niet-bevriende gebruikers te laten sturen, in plaats van de map Overige, wanneer hiervoor betaald wordt. Dit liet Facebook gisteren weten op zijn blog.

Volgens Facebook betreft het op dit moment een "klein experiment", om "het nut van economische signalen te bepalen voor de relevantie van een bericht." Facebook stelt verscheidene "commentatoren en onderzoekers" geraadpleegd te hebben, welke hebben gemerkt dat "een financiële bijdrage aan een bericht koppelen, de meest effectieve manier is om ongewenste berichten te voorkomen en alleen relevante en nuttige berichten over te houden."

Voor nu staat deze mogelijke nieuwe ‘functionaliteit’ alleen gepland voor gebruikers in de Verenigde Staten en zou het gebruik van een betaald bericht aan een niet-bevriende gebruiker gelimiteerd worden tot één bericht per week. Of er nog veel aanpassingen gedaan worden voordat het idee eventueel op grote schaal in de praktijk gebracht gaat worden, moet de toekomst ons uitwijzen.