KPN is inmiddels al een eind op weg met de uitrol van een eigen 4G-netwerk in Nederland. T-Mobile laat vandaag weten ook druk bezig te zijn met hun eigen 4G-netwerk. Het bedrijf laat weten dat het net als KPN medio 2014 een landelijk dekkend 4G-netwerk te willen hebben. T-Mobile start na de zomer van 2013 met het aanbieden van 4G-diensten in een beperkt aantal plaatsen in Nederland, KPN begint hier volgende maand al mee in de regio Amsterdam.

T-Mobile laat ook weten dat het ervoor heeft gekozen om zijn 4G-netwerk meteen uit te rollen over de 1800 MHz-frequentieband, dit betekent dat meteen vanaf het begin ook de iPhone 5-gebruikers gebruik kunnen gaan maken van het 4G-netwerk van T-mobile. KPN daarentegen heeft er vooralsnog voor gekozen om zijn 4G0netwerk uit te rollen over de 800MHz-band deze geeft een betere dekking en een groter bereik maar ondersteunt niet de iPhone 5. KPN wil in een later stadium ook op andere frequenties 4G gaan aanbieden zodat ook de iPhone 5 hier gebruik van kan gaan maken, maar dat zal waarschijnlijk pas ergens in 2014 zijn.

Welke plaatsen er al vanaf de zomer in aanmerking komen voor een T-mobile 4G verbinding is vooralsnog niet bekend, T-Mobile zegt hier over twee weken meer informatie over naar buiten te brengen.

Vodafone heeft inmiddels via Twitter laten weten dat het ook de iPhone 5 zal gaan ondersteunen zodra het zijn 4G-netwerk in de lucht heeft en diensten gaat aanbieden. Vodafone liet eerder al doorschemeren dat het de noodzakelijke apparatuur voor een 4G-netwerk nog voor 2014 zal plaatsen en uitrollen in grote stedelijke gebieden. Wanneer Vodafone echter diensten gaat aanbieden, welke steden als eerste aan de beurt zijn en welke prijzen er worden gehanteerd is vooralsnog volstrekt onbekend.