Facebook en Google zijn niet elkaars vrienden en komen steeds meer in elkaar vaarwater te zitten. Toch was er tot op heden een soort van terughoudendheid te bespeuren tussen de twee giganten om elkaar niet letterlijk de tent uit te vechten. CEO van Google, Larry Page, doorbreekt deze stilte en zegt over Facebook dat het bedrijf echt slecht werk aflevert met hun producten.

De CEO van Google verwijst met zijn uitspraak naar de producten die Facebook aanbiedt. Hij deed de uitspraak bij Wired in een zeer uitgebreid interview maar geeft daarnaast niet specifiek aan op welke onderdelen het sociale netwerk van Mark Zuckerberg het laat afweten.

Hij geeft aan dat Facebook als concurrent goed bestreden kan worden door de unieke benadering van Google. Hij verwijst daarbij naar de concurrentiestrijd van de zoekmachines jaren geleden die door Google uiteindelijk gewonnen werd. Volgens Page doet Google dingen anders dan andere bedrijven en streeft het ernaar om het altijd 10 keer beter te doen.

Toch zal Facebook zich niet zo gemakkelijk gewonnen geven. Het is namelijk op dit moment veruit het grootste sociale netwerk en blijft daarbij ook toevoegingen maken aan het sociale netwerk. Recent onthulde Zuckerberg nog Graph Search waarmee gezocht kan worden op het sociale netwerk. Ook werd ervoor gekozen om Bing te integreren in de zoekmachine boven Google omdat deze laatst genoemde zich niet aan de privacyeisen, die Facebook had opgesteld, wilde houden. Daarnaast is Facebook ook begonnen met een nieuwe VOIP-dienst, hiermee kunnen gebruikers elkaar gratis via internet bellen via Facebook Messenger, deze is op dit moment al op kleine schaal beschikbaar in Noord-Amerika.