1 min

Origin, het spellen distributieplatform van Electronic Arts gaat Steam en de Mac App Store vergezellen. EA kondigde gisteren aan dat het per direct een alphaversie zou lanceren van Origin voor Mac OS X.

De geïnteresseerde testers van de alphaversie krijgen gratis toegang tot Bookworms, een spel van fabrikant PopCap Games. Dit is overigens ook het enige spel wat op het moment te spelen is. De ingebouwde game store van Origin is in deze alphaversie nog niet functioneel.

Wel kunnen gebruikers van de alphaversie al gebruik maken van cloudgerichte gamesaves en een ingebouwde chat. Overigens betekent een versie van Origin op Mac OS X niet dat we binnen afzienbare tijd titels als Battlefield en Mass Effect kunnen spelen op een Mac, EA stelt dat het de keuze is van individuele ontwikkelstudio’s om een spel te poorten naar Apple’s OS X.

EA limiteert de inschrijvingen voor de alphaversie tot enkele duizenden inwoners van Amerika en Groot-Brittannië. Nederlanders worden doorgestuurd naar de standaard Origin-pagina.