2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In juni lanceerden EA en Maxis SimCity voor Windows. De lancering van het spel had last van erg veel problemen. De game vereist een continue verbinding met het internet, maar de servers van Maxis konden de load ten tijde van de lancering niet aan. Daarnaast had de game last van veel bugs. Nu bij de lancering Mac-versie, melden gebruikers eveneens problemen.

Op het forum van de game-uitgever wordt melding gemaakt van veel problemen. Zo werkt de game niet op OS X 10.7.4 en eerder, terwijl eerder geadverteerd werd dat dat wel het geval zou zijn, en hebben een aantal spelers problemen met het installeren van de game. EA raadt spelers aan om de taal van het besturingssysteem naar Engels te wijzigen of om te updaten naar de bètaversie van Origin.

Er zijn echter ook ernstigere problemen, waar EA nog geen antwoord op heeft. Een aantal posters op het forum van EA meldt dat de game erg slecht werkt op hun computer, terwijl deze in Boot Camp in Windows wel goed draait. Bovendien ondersteunt de game niet de hoge resoluties van Retina-MacBooks en 27 inch iMac-computers. Deze gebruikers zitten naar verluidt vast op verschillende, lagere resoluties.

Een woordvoerder van Maxis laat tegenover gamessites Polygon weten: "Er is een klein aantal spelers dat problemen heeft met SimCity voor Mac. Ons team werkt individueel met onze spelers om de problemen op te lossen om ze zo snel mogelijk in het spel te krijgen." Alle SimCity-spelers die de game voor Windows hebben gekocht, kunnen deze ook spelen op de Mac zonder extra kosten.