Een prototype van Sony’s PlayStation 4-controller zou te zien zijn op een gelekte foto. Een paar specificaties zijn op te maken uit de foto, maar dit hoeft niet het definitieve ontwerp van de controller te zijn.

We hebben al veel gehoord over Sony’s blik op de toekomst. Geruchten over de hardware stapelden zich op en nu verschijnen beelden van de controller, althans, claims daarover.

De foto laat een DualShock-controller zien, met in het midden vermoedelijk een touchpad. Het aanraakscherm werd al genoemd in eerdere geruchten over de PlayStation 4-controller. Het blauwe licht op de rug wijst op een bewegingssensor die Sony’s PlayStation Move-controller ook bevat. Het apparaat op de achtergrond is een devkit waarmee ontwikkelaars alvast code kunnen testen.

Andere bronnen bevestigen de authenticiteit van het plaatje. Gezien het gaat om een prototype, zou de vorm van de uiteindelijke controller kunnen verschillen. Op 20 februari komt mogelijk meer duidelijkheid, tijdens het "See the future"-evenement van Sony wordt de PlayStation 4 mogelijk gepresenteerd.