1 min

Sony heeft openlijk toegegeven dat het de PlayStation 4 vannacht tijdens de aankondiging al had kunnen tonen, maar dat het heeft gekozen om dit niet te doen omdat het ‘gewoon een doos’ is. Het Japanse bedrijf wil nog wat bewaren voor de komende tijd.

Het ontwerp van de PlayStation 4 lijkt al wel vast te liggen, maar Sony kiest er voor om het nog even voor zichzelf te houden. Vannacht werd de DualShock 4, de controller van de console, al wel getoond. "De controller was heel belangrijk om te laten zien omdat deze de deel-knop heeft en omdat we de gameplay wilden tonen", zo geeft Shuhei Yoshida aan. Yoshida is de president van Sony Worldwide Studios. "We wilden echt vertellen wat we hebben veranderd aan de DualShock 4, maar wat betreft het systeem houden we nog wat achter de hand. Anders raakt men ook snel verveeld."

Of de PlayStation 4 tijdens de E3 in juni wordt getoond blijft ook nog de vraag. Sony besloot om de console vannacht niet te laten zien, voor de E3 moet die keuze opnieuw gemaakt worden. Vooralsnog lijkt het er dus op dat Sony de boel moedwillig wat geheimzinnig wil houden om de interesse van de gamer vast te houden.

De PlayStation 4 zal eind 2013 uitgebracht worden, maar het is nog onduidelijk wanneer precies en of de console ook direct in Europa te koop zal zijn.