1 min

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Outlook.com uit de previewfase gehaald is. Daarnaast zal de softwaregigant de Hotmail-gebruikers in fasen gaan migreren naar de nieuwe maildienst.

Outlook.com werd ruim een half jaar geleden geïntroduceerd en verkeerde tot voor kort in een previewfase. Met de maildienst biedt Microsoft een simpele interface met integratie van de Skydrive-clouddienst en People Hub van het bedrijf.

Het was al vanaf het begin duidelijk dat Outlook.com bedoeld was om Hotmail te vervangen en dat moment lijkt inmiddels aan te breken. De bestaande gebruikers die over een @hotmail.com-adres beschikken worden vanaf deze week in fasen overgezet naar een @outlook.com-adres. Het proces moet tegen de zomer voltooid zijn, een exacte datum geeft Microsoft niet. Het overschakelen naar Outlook.com kan overigens ook al op vrijwillige basis. Doordat het Hotmail-adres als alias blijft bestaan kan het nog gewoon gebruikt worden in de toekomst.

Microsoft maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat er in zes maanden tijd al meer dan 60 miljoen Outlook.com-gebruikers zijn. Om nog meer gebruikers te werven zal Microsoft een grootse marketingcampagne opzetten.