1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het bedrijf Bullseye WiFi is van plan om de 37 grootste steden in Nederland te gaan voorzien van gratis WiFi. Voor het gebruik van het openbare internet hoeven gebruikers slechts één keer de voorwaarden te accepteren.

Nadat de voorwaarden geaccepteerd zijn kunnen gebruikers onbeperkt gebruik maken van het openbare netwerk in alle steden die aangesloten worden door Bullseye WiFi. Hiervoor zal wel een applicatie geïnstalleerd moeten worden. De inkomsten van Bullseye WiFi komen voort uit advertenties die eens in de vijf minuten op het scherm van de gebruiker zullen verschijnen in de browser of als push-bericht.

Bullseye WiFi meldt dat het initiatief in Europa nog niet op zo’n grote schaal heeft plaatsgevonden. Kleinere projecten vonden al eerder hun doorgang, maar de invoer van een netwerk in zo veel steden is een unicum. Het gebruik van de openbare netwerken is volledig anoniem, persoonsgegevens van de gebruiker worden niet verzameld. Met de openbare netwerken wil het bedrijf een nieuw winkeltijdperk creëren.

De openbare netwerken worden vanaf de tweede helft van 2013 aangelegd in Nederland, de uitrol zal ongeveer een jaar in beslag nemen.