1 min

Het sociale microbloggingplatform Tumblr heeft de mijlpaal van 100 miljoen leden bereikt, dit blijkt uit de statistieken die het bedrijf op zijn website publiceerde. In totaal zijn deze 100 miljoen leden al goed geweest voor 44,6 miljard blogposts.

Tumblr heeft zichzelf het afgelopen jaar weten te verdubbelen, vorig jaar rond deze tijd had dienst 50 miljoen leden en 20 miljard blogposts. Inmiddels is dit dus verdubbeld en daarmee weet Tumblr aardig stand te houden tegen de concurrentie van Facebook, Google+ en Twitter.

In totaal plaatsen de gebruikers van Tumblr zo’n 82,7 miljoen posts per dag. Dit aantal stijgt overigens met de dag. Grote vraag is wat de toekomst gaat bieden voor Tumblr, het bedrijf is nu nog vrij klein met ‘slechts’ 167 medewerkers. Een goed verdienmodel is echter iets dat tot op heden nog steeds ontbreekt. Het is dan ook onvermijdelijk dat Tumblr dit jaar moet beginnen met het tonen van advertenties. Het bedrijf heeft inmiddels aangekondigd te beginnen met mobiele advertenties in de apps van Tumblr. Of de website ook advertenties krijgt is nog niet bekendgemaakt.