min

Tags in dit artikel

, ,

De Gmail-interface voor het opstellen en beantwoorden van mail is vanaf vandaag de nieuwe standaard. Google introduceerde het nieuwe ontwerp in oktober. Het bedrijf zal de functie de komende dagen wereldwijd implementeren.

De functie verschijnt als een soort pop-up en is volgens Google sneller, gemakkelijker in gebruik en laat gebruikers multitasken. De nieuwe manier van berichten opstellen brengt multitasking dichterbij, omdat gebruikers meerdere vensters kunnen openen om mails in op te stellen. Het openen van meer dan twee vensters doet geen wonderen voor het overzicht, wat het eigenlijk meer tot duotasking maakt.


Het design is overzichtelijker gemaakt, waardoor de tekstfuncties als onderstrepen, opsommingen en schuingedrukte letters wat moeilijker te vinden zijn. Google’s uitleg van het systeem zou die problemen moeten oplossen.

Als de interface niet bevalt, kunnen gebruikers de oude methode vooralsnog weer opnieuw instellen. Google weet nog niet wanneer het bedrijf die optie laat vervallen.