De nieuwsaggregrator Pulse is overgenomen door LinkedIn. Pulse verzamelt nieuws van alle uitgevers en brengt die samen in één applicatie, zodat de lezer eenvoudig het laatste nieuws kan lezen van verschillende bronnen. Pulse is een soortgelijke dienst als Google Currents, Zite en Flipboard.

Volgens de blog op Pulse blijft de dienst voorlopig zelfstandig opereren naast LinkedIn. LinkedIn heeft overigens wel een eigen nieuwsdienst binnen het sociale netwerk, waarschijnlijk zal deze op termijn worden vervangen door Pulse.

Pulse werd in 2010 opgericht en is gebouwd door twee studenten van de Stanford Universiteit in de Verenigde Staten. De startup wist 800.000 dollar binnen te slepen via een investeerder en wist daarmee in eerste instantie alleen een iPad-versie op te leveren. Inmiddels is de dienst op zowel iOS, Android als via de website te gebruiken.

Pulse is inmiddels actief in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw Zeeland, Spanje, Frankrijk en India. Zo’n 40 procent van alle gebruikers komt van buiten de Verenigde Staten. Inmiddels is er een lokaal tabblad geplaatst in de apps, maar in Nederland komt de dienst nog niet echt van de grond.