2min

Michael Denny, vice-president van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview aangegeven dat er wordt overwogen om de PlayStation 4 goedkoper aan te bieden dan zijn voorganger. Sony kon ten tijde van de lancering van de PlayStation 3 op de nodige negatieve publiciteit rekenen vanwege de prijs van de spelcomputer.

Zo kostte de PlayStation 3 in Nederland bij lancering 599 euro. De kans lijkt groot dat Sony zo’n prijs niet nogmaals wil hanteren. Desgevraagd reageerde Denny op de kritiek die Sony kreeg op de prijs van de PlayStation 3, de topman meldde dat Sony geleerd zou hebben van fouten bij de lanceringen van de eerdere PlayStation-spelcomputers. Sony wil in ieder geval niet dezelfde fouten maken bij de PlayStation 4.

Met de PlayStation 4 wil Sony een groot publiek kunnen aanspreken, maar tegelijkertijd willen de Japanners zich ook kunnen onderscheiden van concurrenten Microsoft en Nintendo. Dat moet gebeuren met een breed, verbonden, rijk en meeslepend aanbod. Sony heeft nog geen prijs en lanceerdatum vastgesteld of wil in ieder geval nog niks bekendmaken. Mogelijk doet het bedrijf dat tijdens de E3 in juni.

Denny gaat ook in op Sony’s keuze om het uiterlijk van de spelcomputer nog niet prijs te geven. Eerst wil het bedrijf namelijk de filosofie achter de console en de volgende generatie in gaming duidelijk maken, waarna andere zaken pas worden toegelicht en getoond. Er komen nog meerdere evenementen waarop Sony de PlayStation 4 stukje bij beetje zal tonen. Omdat de controller een belangrijker onderdeel is van de ervaring van de gamer, werd deze al wel duidelijk getoond.