1 min Applications

UPC begint in juli met gratis hotspots

Kabelaar UPC begint in juli met het openstellen van routers van zijn klanten. Daardoor kunnen klanten van het bedrijf gratis gebruik maken van een internetverbinding wanneer ze buitenhuis zijn. Per router kunnen drie verbindingen worden gelegd.

UPC is in navolging van Ziggo begonnen met de uitrol van een openbaar draadloos netwerk. Voor het opzetten van zo’n netwerk wordt gebruik gemaakt van de routers die bij UPC-klanten staat, waardoor geen nieuwe apparatuur benodigd is. Middels een software-update worden de routers opengesteld voor andere gebruikers.

De eerste routers worden op 1 juli van de update voorzien en dat zal gebeuren in Zutphen. UPC heeft voor die locatie gekozen omdat de concentratie van klanten daar erg groot is. Als de test met succes wordt voltooid en als succesvol wordt ervaren door klanten, zal de uitrol ook in andere delen van het land volgen.

Nadat de software-update is doorgevoerd kunnen klanten er desgewenst voor kiezen om het openbare netwerk weer uit te schakelen. Deze gebruikers kunnen dan ook geen gebruik meer maken van het netwerk van een ander. Het openbare netwerk is gescheiden van het privé netwerk van de gebruikers, de internetsnelheid van de abonnementhouder zal nauwelijks merkbaar beïnvloed worden.

Bron:Persbericht UPC