HTC heeft de voorlopige cijfers van het tweede kwartaal bekendgemaakt. De fabrikant weet weliswaar een winststijging te boeken ten opzichten van het vorige kwartaal maar ten opzichten van hetzelfde kwartaal een jaar eerder gaat HTC opnieuw flink onderuit. De fabrikant zit duidelijk in zwaar weer en heeft echt weer een succesvol product nodig.

HTC heeft zojuist de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar bekendgemaakt, de cijfers moeten nog wel worden gecontroleerd. HTC heeft ondanks het lanceren van het nieuwe vlaggenschip, de HTC One (review), geen grote winst weten neer te zetten. HTC komt uit op een winst van 41 miljoen dollar op een omzet van 2,35 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte HTC nog een winst van 246 miljoen op een omzet van 3 miljard.

Voor HTC is dit geen positief vooruitzicht, het afgelopen kwartaal had een hogere winst op moeten leveren, zeker als er een nieuw vlaggenschip wordt gelanceerd. Het eerste kwartaal van dit jaar zijn er geen nieuwe toestellen verschenen en moest HTC nog teren op de oudere toestellen en de Windows Phone toestellen die in het vierde kwartaal van vorig jaar zijn verschenen. De winst kwam toen uit op slechts 2,3 miljoen dollar op een omzet van 1,4 miljard dollar.

HTC heeft tot op heden geen verliesgevend kwartaal gehad, maar dat het bedrijf in zwaar weer verkeerd is wel duidelijk. Recent zijn er ook al zeven topmensen bij het bedrijf vertrokken, een voormalige werknemer riep zelfs op Twitter op om te vertrekken. HTC heeft dus nodig wat nieuwe smartphones nodig die wel een verkoopsucces worden en die het bedrijf weer op het goede spoor brengen. Of dat ook gaat gebeuren is afwachten, het zou zomaar kunnen dat HTC inderdaad een slachtoffer gaat worden van de smartphone-oorlog.