In Windows 8.1 is de Skydrive-applicatie al flink onder handen genomen, maar het werd ook tijd dat de Skydrive-website een update kreeg. Vandaag heeft Microsoft de nieuwe mogelijkheden van de Skydrive-website uit de doeken gedaan in een blog. De Skydrive-website heeft flink wat nieuwe opties gekregen.

Microsoft heeft de Skydrive-website een flinke update geven. Zo biedt de website nu ook ondersteuning voor schermen met een hoger aantal pixels per inch, waardoor foto’s scherper worden weergegeven als het scherm dat ook ondersteund. Verder is het mogelijk om foto’s makkelijker te sorteren en indien nodig te roteren. Ook is de functie waarmee je alle foto’s in je Skydrive in één scherm kan bekijken uitgebreid, zodat je hier ook weer op kan filteren. Zo kan je bepaalde folders uitsluiten.


Ook is het delen van foto’s een stuk makkelijker geworden. Je kan foto’s selecteren uit verschillende mappen, van verschillende data en deze gezamenlijk tegelijk delen. Dit kunnen twee foto’s zijn maar ook 100. Vervolgens kan je een link sturen per e-mail naar een andere gebruiker, die de foto’s dan weer kan gebruiken.

Ook is er een nieuw beheerscherm waar je ook weer kan zien welke foto’s je hebt gedeeld met de buitenwereld en welke niet. Zodat je het delen van bepaalde foto’s eventueel ook weer in kan trekken.

Het was al mogelijk om via Skydrive Word-documenten te bewerken, zonder dat de gebruiker die het document wijzigt ingelogd hoeft te zijn. Nu heeft Microsoft ook een simpele teksteditor toegevoegd, die lang niet zo uitgebreid is als Word om een simpel tekstdocument te bewerken.

Onder dit artikel is een galerij te vinden met allemaal foto’s van de nieuwe Skydrive-website.