Nederlandse ouderen zijn goed vertegenwoordigd op het internet, blijkt uit een onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Europa loopt Nederland voorop mee met het percentage ouderen dat zich op internet bevindt.

Uit een onderzoek van CBS blijkt dat tweemaal zoveel ouderen van 65 tot 75 jaar op het internet zitten, in vergelijking met acht jaar geleden. De helft van de onderzochte groep geeft aan dat ze bovendien dagelijks op het internet resideren en dat is zelfs viermaal zoveel als in 2005.

Nederlandse ouderen lopen daarmee voor op veel andere Europese landen. De lijst wordt aangevoerd door Luxemburg, gevolgd door Zweden en Denemarken. Nederlandse ouderen zijn goed voor de vierde positie op de lijst. België moet het doen met de achtste positie op de lijst.

De activiteiten waar ouderen voornamelijk mee bezig zijn, zijn respectievelijk e-mail, internetbankieren, medische informatie inwinnen, nieuws lezen, online winkelen, social media en bellen. Ten opzichte van acht jaar geleden is de mate van deze activiteiten in alle categorieën toegenomen.