1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Liberty Global is nog altijd in gesprek met Ziggo over een overname van de laatstgenoemde. Dat maakt Ziggo bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Liberty Global is momenteel al eigenaar van UPC.

Bij de gesprekken tussen Liberty Global en Ziggo over een overname wordt vooruitgang geboekt, meldt Ziggo in een persbericht. Precieze details ontbreken, maar Ziggo belooft dat verdere bekendmakingen worden gedaan indien daar aanleiding toe is. Ook houdt Ziggo nog een slag om de arm; de gesprekken kunnen nog steeds op niks uitlopen.

Als Ziggo door Liberty Global wordt overgenomen en wordt samengevoegd met UPC, ontstaan een kabelaar die in vrijwel heel Nederland een monopolie bezit. UPC en Ziggo opereren vrijwel landelijk, maar bedienen aparte regio’s en concurreren dus niet onderling. Enkel in Zeeland zijn de kabelaars niet actief, daar opereert ZeelandNet.

Liberty Global deed in 2013 een bod op Ziggo, maar de inzet werd niet hoog genoeg bevonden. Sinds die tijd wordt er echter wel actief onderhandeld over een overname.