Ziggo is vanaf nu officieel onderdeel van Liberty Global, het bedrijf dat ook UPC onder de gelederen heeft. Daarmee heeft Liberty Global nu het eigendomsrecht van de twee grootste kabelaars van Nederland.

Aandeelhouders van Ziggo kregen tot afgelopen woensdag de tijd om hun aandelen aan Liberty Global aan te bieden. Daardoor bemachtigde Liberty Global 67,2 procent van de aandelen in Ziggo, samen met de al gekochte aandelen is 87,9 procent van Ziggo’s aandelen in handen van Liberty Global. Per aandeel wordt 11 euro betaald

De Europese Commissie heeft eerder al onder voorwaarden goedkeuring verleend voor de overname van Ziggo door Liberty Global. Aangezien Liberty Global al eigenaar was van UPC was de overname van Ziggo discutabel vanwege een mogelijke monopoliepositie, maar omdat de kabelaars in verschillende regio’s opereren kan van een groter risico op machtsmisbruik geen sprake zijn.

Uiteindelijk zal de merknaam UPC uit gebruik raken, de twee kabelaars zullen gaan opereren onder Ziggo’s merknaam. Het is nog onbekend wanneer deze transitie wordt voltooid.