Telegram Messenger maakt een flinke groei door sinds bekend is geworden dat WhatsApp overgenomen wordt door het sociale netwerk Facebook. Veel mensen lijken zich zorgen te maken om hun privacy en vluchten daarom naar dit alternatief, dat privacy hoog in het vaandel heeft.

Sinds de bekendmaking van de overname van WhatsApp stijgt Telegram Messenger in de toplijsten van de applicatiewinkels. Met Telegram Messenger kunnen gebruikers rekenen op veel privacy en soortgelijke functionaliteit als WhatsApp.

Telegram Messenger is een relatief jonge app die eind 2013 gelanceerd en profiteert nu flink van het nieuws rondom WhatsApp. Dat is niet verwonderlijk: Facebook staat niet bekend om de hoge mate van privacy die het netwerk biedt en daar maken mensen zich zorgen om. Telegram Messenger lijkt het ultieme alternatief dat zich juist volledig toelegt op de privacy van zijn gebruikers.

Zo worden berichten gecodeerd verzonden zodat ze niet uit te lezen zijn voor derden. Volgens Telegram is van buitenaf zelfs niet uit te lezen dat er überhaupt communicatie plaatsvindt tussen twee partijen. Ook is net als bij Snapchat in te stellen hoe lang een bericht zichtbaar kan blijven.

Als de account van een gebruiker op een nieuw apparaat wordt gebruikt, wordt daar een melding van gegeven op andere apparaten. Indien die melding onverwachts komt, is het mogelijk om de rechten op alle andere apparaten in te trekken.

Telegram Messenger is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play. Techzine heeft de Telegram-apps aan een review onderworpen.