Een op de vijf Mac-systemen is eenvoudig aan te vallen met behulp van malware. Nog zo’n 19 procent van alle OS X-systemen zit nog vast op versie 10.6 van het besturingssysteem of lager, terwijl Apple dit besturingssysteem niet meer actief lijkt te ondersteunen.

Bij de laatst twee belangrijke veiligheidsupdates bracht Apple enkel een update uit voor Mac OS X 10.7 Lion, 10.8 Mountain Lion en 10.9 Mavericks (review). Dat betekent dat iedereen die nog actief is op een lagere versie dan 10.7 in principe vatbaar is voor malware-aanvallen. Dat geldt voor zo’n 19 procent van het totaalbestand.

Het is de vraag waarom Apple niet net als Microsoft veel moeite doet om mensen aan te moedigen om up te daten naar een recentere versie van het besturingssysteem. Microsoft probeert uit alle macht om mensen die nog op Windows XP zitten een upgrade uit te laten voeren.

Volgens Andrew Storms van CloudPassage doet Apple simpelweg niet genoeg moeite om gebruikers te informeren over wanneer producten tegen het einde van de levensduur aanlopen. Desalniettemin is er wel het goede nieuws dat gebruikers gratis kunnen updaten naar Mac OS X 10.9 Mavericks.