‘Apple werkt aan uitgebreid gezondheids- en fitnessplatform’

De afgelopen maanden heeft Apple een hele hoop nieuw personeel aangetrokken die allemaal kennis van medische technologie hebben. Wat Apple precies van plan is zal nog moeten blijken maar de komst van een iWatch en andere wearables die je gezondheid bijhouden en meten, daar lijkt geen twijfel meer over te bestaan.

Reuters meldt dat Apple het afgelopen jaar alleen al minimaal 6 personen heeft aangetrokken die kennis hebben van biomedicijnen. Zo werden onder meer onderzoekers, medische professionals en hardware experts aangetrokken. Ook werd een hoofdonderzoeker aangetrokken aldus een anonieme bron. Veel mensen die door Apple worden ingehuurd hebben kennis van sensor-technologie, een markt die echt enorm hard groeit. Het gaat dan om sensoren die je hartslag, bloedsuiker, en fitness-activiteiten kunnen meten. Samsung heeft al een eerste stap gezet met een hartslagmeter in zijn producten, zowel de Galaxy S5 (review) als de Gear Fit (review) beschikken erover, maar Apple lijkt niet achter te blijven.

Apple heeft bij allerlei grote medische bedrijven personeel weggehaald om deze samen te laten werken aan nieuwe Apple producten. Apple staat inmiddels ook een beetje onder druk om met een nieuw product te komen voor de massa aldus Reuters. Apple kwam in 2010 voor het laatst met een nieuw product, dat was de iPad. De CEO van Apple, Tim Cook, heeft eerder al beloofd dat Apple dit jaar met nieuwe producten gaat komen.

Een van Reuters anonieme bronnen gaf ook aan dat er een compleet gezondheid- en fitnessplatform wordt toegevoegd aan de App Store. Het bedrijf zou veel verder willen gaan dan alleen een iWatch. Mogelijk zelfs zover dat andere bedrijven software en hardware kunnen ontwikkelen die vervolgens in de App Store beschikbaar komen.

Apple weigert vooralsnog elk commentaar en het enige wat tot op heden echt naar buiten is gekomen is de aanvraag voor de merknaam iWatch. Deze lijkt voorlopig echter nog lang niet zeker te zijn. De medische bedrijven zullen zich voorlopig nog wel even druk maken over waar Apple precies mee bezig is, Joe Kiani CEO van Masimo Corp laat weten dat hij vooral hoopt dat Apple niet bezig is met producten waar zij ook mee bezig zijn. Hij verloor een van zijn topmensen medio vorig jaar aan Apple en hoopt niet dat de kennis die bij zijn bedrijf is opgedaan vervolgens door Apple wordt gebruikt.

Begin juni vind Apple’s World Wide Developers Conference (WWDC) plaats en zal het bedrijf een presentatie geven over de nieuwe versies van iOS en Mac OS X. Mogelijk wordt dan al wat duidelijk over de nieuwe medische applicaties en producten van Apple. Al gaat het gerucht dat veel iOS-toepassingen zijn uitgesteld en niet worden getoond tijdens WWDC.

Bron:Reuters