Ziggo gaat hotspots sneller en veiliger maken

Ziggo heeft bekendgemaakt dat het toch certificaten gaat invoeren voor het gebruik van het landelijke netwerk van hotspots. Tevens wordt de snelheid meer dan verdrievoudigd.

Toen Ziggo het hotspotnetwerk vorig jaar aan het testen was, ontstond er al snel onrust. De kabelaar hanteert geen certificaten, waardoor het netwerk eenvoudig na te bouwen is. Ziggo was destijds van mening dat het niet nodig was om certificaten toe te voegen, maar komt daar een jaar later toch op terug. Dat is volgens de CEO onder andere omdat gebruikers zich niet veilig voelden op het netwerk, door berichten vanuit de media.

De hotspots van UPC zijn onderhevig aan hetzelfde probleem, het is onduidelijk of dat bedrijf ook alsnog met ene oplossing komt. Op termijn zullen UPC en Ziggo worden samengevoegd, tenzij de overname van Ziggo geen doorgang vindt.

Ziggo gaat de snelheid ook flink opschroeven. Momenteel wordt maximaal 3 mbps van de verbinding toegekend aan het hotspot, maar in de toekomst wordt dat 10 mbps. In de toekomst moet de snelheid nog hoger worden. De hotspots zijn ingebouwd in de routers van klanten en maken zodoende gebruik van de verbinding van de klant. Desgewenst is de hotspot uit te schakelen, maar vanaf dan kan ook geen gebruik meer worden gemaakt van de verbinding van een ander.

Bron:Tweakers