2min

Verschillende internationale media vallen vandaag over elkaar heen om te melden dat de nieuwe iPhone 6 volgende week in massaproductie wordt genomen. Het Taiwanese Hon Hai Precision Industry, bij ons beter bekend als Foxconn, is wederom de belangrijkste partner van Apple en is verantwoordelijk voor de meeste aantallen.

Foxconn heeft start volgende week met het produceren van de 4,7 inch variant van de iPhone 6. In de tweede week van augustus komt daar de 5,5 inch versie van de iPhone 6 bij. De productie zal voornamelijk in China plaats gaan vinden en Foxconn zou maar liefst 100.000 werknemers willen aannemen om de nieuwe iPhone 6 te produceren en aan de vraag van Apple te kunnen voldoen.

Recent heeft Foxconn ook een flinke investering gedaan in het automatiseren van productlijnen door middel van robots. Het gerucht gaat dat Foxconn deze robots gaat inzetten bij de productie van de iPhone 6. Voor welke doeleinde er precies robots ingezet worden en hoe snel deze kunnen worden is nog onduidelijk.

Ook Pegatron zou een bestelling hebben ontvangen van Apple, maar dat bedrijf zou "slechts" 10.000 extra werknemers willen inzetten voor de productie van de iPhone 6. Daardoor gaan we er vanuit dat Apple minder exemplaren heeft besteld bij Pegatron. Pegatron was deze week negatief in het nieuws omdat personeelsleden bij de vestiging in Breda zouden zijn flauwgevallen.

Wat de reden is dat de productie van de 4,7 inch versie nu al start en de productie van de 5,5 inch versie een stuk later is onduidelijk. De meest voor de hand liggende reden is dat Apple hogere verkoopverwachtingen heeft van de 4,7 inch versie. Een andere reden kan zijn dat er nog wat problemen zijn met de productie van het grotere model. Alle internationale media lijken het er wel over eens dat Apple ervoor heeft gekozen om de iPhone 6 in twee formaten uit te brengen.

Vooralsnog zijn er geen berichten opgedoken dat Apple werkt aan een opvolger voor de iPhone 5C.