1 min

Taiwanese media berichten dat Apple’s grootste partners momenteel druk bezig zijn met het uitbreiden van het werknemersbestand. Het zou volgens de media gaan om recordaantallen die moeten helpen bij het produceren van een nog onaangekondigd product.

In aanloop naar de lancering van een nieuw product zijn Foxconn en Pegatron druk bezig met het aannemen van nieuwe medewerkers. Er wordt gemeld dat Foxconn het grootste deel van de productie op zich zal nemen en ongeveer 70 procent van de mobiele apparaten assembleert. Daarvoor worden 100.000 extra werknemers aangetrokken. Pegatron zou het werknemersbestand met ongeveer 30 procent vergroten. Beide fabrikanten wilden niet op de geruchten reageren.

Het lijkt erop dat de nieuwe medewerkers worden aangetrokken voor de productie van de iPhone 6. Van Apple wordt verwacht dat het afstand van de 4 inch-schermen die de iPhones momenteel bevatten. De iPhone 6 komt waarschijnlijk met twee schermformaten: 4,7 en 5,5 inch.

Ook de Apple iWatch zal vermoedelijk niet lang meer op zich laten wachten, maar de productie van dat product komt waarschijnlijk grotendeels voor de rekening van Quanta Computer. De iWatch wordt in september of oktober verwacht.