De nieuwste kwartaalcijfers van Twitter zijn voor investeerders niet rooskleurig te noemen. Hoewel de microblogdienst qua omzet en winst aan de verwachtingen voldoet, hadden investeerders op betere cijfers gerekend.

Twitter noteerde in het derde kwartaal van 2014 een omzet van 361 miljoen dollar. Dat is het dubbele van dezelfde periode in 2013. De winst bedroeg ongeveer 7 miljoen dollar, precies waar investeerders op rekenden. Hoewel Twitter naar verwachting presteert, zijn investeerders klaarblijkelijk niet voldaan: de aandelenkoers van Twitter zakte na de bekendmaking met meer dan 10 procent.

De stevige deuk in de aandelenkoers heeft vermoedelijk te maken met het toekomstperspectief dat investeerders voorzien. Twitter groeide de afgelopen jaren als kool, maar lijkt wat dat betreft meer en meer tot stilstand te komen. Investeerders zien de microblogdienst niet langer als een jonge startup met veel potentieel.

De groei van maandelijks actieve gebruikers zakt eveneens steeds verder weg. De afgelopen jaren lag deze op ongeveer 50 procent, in vergelijking met een jaar geleden heeft Twitter nu ‘slechts’ 23 procent meer actieve gebruikers. Het totaal aantal actieve gebruikers ligt nu op 284 miljoen.

Wat betreft inkomsten vanuit advertenties doet Twitter het wel steeds beter. In vergelijking met een jaar geleden verdiende de microblogdienst 83 procent meer aan elke 1000 views van de timeline.