De kwartaalcijfers van Twitter zijn bekend, gisteren presenteerden het bedrijf officieel de cijfers over het eerste kwartaal, maar de cijfers waren toen al uitgelekt en dat zorgde voor een flinke klapper op de beurs. Het aandeel Twitter ging met maar liefst 18 procent onderuit en staat vandaag ook alweer op minus 5 procent.

Hoewel de cijfers van Twitter redelijk positief zijn is de groei die het bedrijf weet te bewerkstelligen onvoldoende om de aandeelhouders tevreden te stellen, daarnaast is het bedrijf nog steeds verliesgevend. Het hielp daarnaast ook niet mee dat de cijfers vroegtijdig door een analistenbureau werden gepubliceerd, terwijl de beurzen nog open waren en Twitter de cijfers niet kon toelichten.

Normaliter presenteren bedrijven hun kwartaalcijfers als de beurzen gesloten zijn zodat ze cijfers kunnen toelichten, in het geval van Twitter werden de cijfers te vroeg gepubliceerd op de website waardoor ze beschikbaar waren toen de beurzen nog open waren. Dat zorgde ervoor dat het aandeel een flinke duik maakte.

Twitter wist het afgelopen kwartaal zijn actieve gebruikers over de 300 miljoen heen te tillen wat een mijlpaal is voor het sociale netwerk. Daarnaast ging de omzet omhoog naar 436 miljoen dollar, maar het bedrijf is nog steeds verliesgevend en het verlies is zelfs groter dan het vorige kwartaal. Twitter kwam uit op een verlies van 162 miljoen dollar, het vierde kwartaal in 2014 was dit nog 132,4 miljoen dollar.

De aandeelhouders zagen in deze cijfers alleen een stijgende omzet, een verlies dat verder oploopt en een afnemende groei in het aantal actieve gebruikers. Het aantal actieve gebruikers groeide namelijk met 18 procent terwijl dat een kwartaal eerder nog 20 procent was.

Twitter heeft echter nog ander belangrijk nieuws en dat is dat het advertentiebedrijf Tell Apart heeft overgenomen. Ook een van de redenen dat het verlies groter is. Met Tell Apart wil Twitter een sterkere positie veroveren op de advertentiemarkt en kan het nu een koppeling leggen met Google’s DoubleClick, zodat er nog breder geadverteerd kan worden. De vraag is nu of het aandeel Twitter zich de komende dagen gaat herstellen of dat de aandeelhouders negatief blijven.