1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Facebook heeft besloten om zich niet langer te wenden tot zoekmachine Bing voor een deel van de zoekopdrachten via de website. De eigen Graph Search-functie is verbeterd, waardoor Microsoft zoekmachine niet langer nodig is.

Het verwijderen van Bing is ongetwijfeld gepaard gegaan met de introductie van nieuwe functies van Facebook’s Graph Search, waar we vorige week al eens melding van maakten. De update van de zoekdienst maakte het onder andere mogelijk om oude statusupdates sneller terug te kunnen vinden, al is deze functionaliteit momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Het verwijderen van Bing heeft Facebook voornamelijk gedaan om het aantal zoekresultaten binnen de perken te houden. Bing is bedoeld voor het gehele internet en logischerwijs konden Facebook-gebruikers dus op alle uithoeken van het internet belanden via Bing. Nu Graph Search dermate ver is uitgebreid, is dat niet langer nodig. Facebook zoekt dus ook niet naar een vervanger.

Microsoft heeft in een reactie laten weten dat er nog steeds "op andere vlakken" met Facebook wordt samengewerkt. De integratie van Bing heeft niet heel lang standgehouden: Facebook gebruikte de zoekmachine sinds januari 2013.