1 min

Google neemt een loopje met de vrijheid van meningsuiting. Het bedrijf heeft namelijk besloten dat op zijn blogdienst geen seksueel getinte foto’s en video’s meer mogen worden geplaatst. Waarom Google de keuze heeft gemaakt is onduidelijk, maar voor een bedrijf wat tegen censuur is, is het een opmerkelijke zet.

Op dit moment is het zo dat gebruikers die op hun blog seksueel getinte foto’s en video’s plaatsen dit moeten aangeven bij hun blog-instellingen. Daar is een optie opgenomen dat de inhoud van de blog alleen geschikt is voor volwassenen. Deze optie gaat echter verdwijnen per 23 maart, daarna worden deze blogs "Privé" en kunnen alleen de blogeigenaar en personen waarmee de blog specifiek is gedeeld de blog nog bekijken. Voor het grote publiek zal de blog dan al niet meer toegankelijk zijn.

Iedereen met een seksueel getinte blog zal zijn hele blog moeten verhuizen voor 23 maart, daarna gaat Google namelijk actie ondernemen. Het is overigens niet zo dat naakt helemaal niet meer is toegestaan, vanuit een kunst, educatief of wetenschappelijk oogpunt is naakt wel toegestaan. Het probleem zal alleen zijn dat sommige blogeigenaren van mening zullen zijn dat iets kunst is terwijl Google daar heel anders over denkt.

Het is dan ook verstandiger om elke blog met enige vorm van seksuele content elders onder te brengen. In de voorwaarden van Blogger staat overigens dat het bedrijf geen legale content zal censureren, iets wat haaks staat op de voorgenomen schrappen van seksuele content.