Ziggo heeft de internetsnelheden van een aantal abonnementen aangepast, het bedrijf zit momenteel midden in het proces om te fuseren met UPC. Daarbij moeten de abonnementen van beide providers beter op elkaar worden afgestemd, Ziggo verhoogt nu de snelheden om de meeste abonnementen gelijk te trekken.

Ziggo heeft besloten om de downloadsnelheid van de Alles-in-1 Extra en TV + Internet Z3 abonnementen te verhogen van 180 Mbps naar 200 Mbps. Ook de uploadsnelheid gaat bij die abonnementen omhoog van 18 naar 20 Mbps. De snelheid van de Alles-in-1 Plus en TV + Internet Z2 abonnementen gaan ook omhoog van 90 naar 120 Mbps en van 9 naar 12 Mbps.

Opvallend is dat Ziggo ervoor kiest om de Alles-in-1 Basis- en de TV + Internet Z1-abonnementen niet aan te passen. Daarvan blijft de internetsnelheid gelijk op 30 Mbps en 3 Mbps. Dit terwijl het goedkoopste abonnement bij UPC een downloadsnelheid heeft van 50 Mbps en een uploadsnelheid van 5 Mbps. Mogelijk kiest het bedrijf ervoor om vast te houden aan 30 Mbps en 3 Mbps, dat zou betekenen dat de huidige UPC-klanten de snelheid van 50/5 Mbps kunnen houden, maar nieuwe klanten het moeten stellen met 30/3 Mbps voor ongeveer hetzelfde bedrag.

Op 1 april moet de fusie een feit zijn en dan zal de naam UPC gaan verdwijnen en zijn alle klanten officieel Ziggo-abonnees. Ook zal tegen die tijd duidelijk zijn welke abonnementen Ziggo nu precies gaat voeren in de toekomst, het bedrijf heeft de afgelopen maanden de prijzen meerdere malen verhoogd.