1 min

Microsoft werkt mogelijk aan een nieuwe chatapplicatie genaamd Flow. Flow moet onderdeel uit gaan maken van Outlook voor iPhone en moet de mogelijkheid bieden om snel te communiceren naast e-mail. Microsoft werkt dus aan een nieuwe instant messenger-app, naast Skype.

Microsoft was ooit heer en meester op de markt van instant messengers met MSN Messenger. Vervolgens verschenen partijen als Facebook en later WhatsApp op het toneel waarna MSN Messenger het veld moest ruimen. MSN Messenger werd vervolgens geïntegreerd in Skype, maar dat zorgde niet voor een enorme toename in Skype-activiteit. Inmiddels wordt de markt online gedomineerd door Facebook Messenger, maar mogelijk dat Microsoft opnieuw een poging gaat wagen.

Een Twitter-gebruikers genaamd h0x0d wist vertrouwelijke informatie te ontdekken van Microsoft over "Flow by Outlook for iPhone", wat volgens de beschrijving werkt op basis van een e-mail adres, maar geen onderwerpregel of handtekening bevat, maar gewoon simpele communicatie die snel en eenvoudig realtime moet plaatsvinden.

Wat Flow precies moet worden en of Microsoft van plan is het naar meer platformen te brengen zal later duidelijk moeten worden. Interessant is het in elk geval wel dat het bedrijf ook durft af te wijken en te concurreren met een eigen dienst zoals Skype. Wellicht heeft het bedrijf iets geleerd van Facebook dat onder andere eigenaar is van Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp.